9 momente importante în istoria părului pubian

9 momente importante în istoria părului pubian

FOTO Shutterstock

Părul pubian creşte de când lumea şi pământul. Iar prezenţa sau absenţa acestuia este un subiect care suscită destul de mult interes în epoca modernă. Chiar dacă ajungem ca azi să ne raportăm doar la momente desprinse din serialul “Sex and the City” când vine vorba despre aspectul cu pricina, site-ul www.thefrisky.com atrage atenţia că interesul pentru această “problemă” există din vremuri antice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Egiptenii, de exemplu, considerau părul pubian ca fiind total necivilizat şi-l rădeau complet. Astăzi, moda lansată de egipteni a fost rebotezată ca epilare  “braziliană”. Iata câteva moment importante din istoria părului pubian:

1. Volsella sau penseta antică

Grecii antici voiau ca atunci când îşi atingeau femeile să trăiască aceeaşi senzaţie pe care o aveau atunci când atingeau marmura. Aşadar, nici nu se punea problema prezenţei părului pubian, mai ales când se lua în calcul statutul social. Mai exact, doamnele din înalta clasă nu puteau fi surprinse cu părul pubian crescut în mod inestetic. Romanii au adoptat şi ei aceeaşi “modă” şi au inventat, pentru fetele tinere, un fel de pensetă, numită “volsella” cu ajutorul căreia acestea îşi smulgeau firele de păr din zona intimă. Tot romanii sunt cei care au folosit şi inventat primele creme epilatore, pe bază de răşină, fiere de capră, sânge de liliac sau praf din venin de viperă. Deci, un strămoş al cremelor epilatoare de azi, însă mult mai urât mirositoare.

2.Interdicţia Caterinei de Medici

Caterina de Medici, regina Franţei între anii 1547 – 1589 a fost o religioasă fanatică şi a interzis cu desăvârşire, pe perioada domniei ei, înlăturarea părului pubian tuturor doamnelor de la Curte. Ba mai mult decât atât, le controla, se pare, inclusiv pe servitoare. Totuşi, unele doamne au continuat să scape, în secret, de părul pubian.

Citeşte continuarea pe problemesex.ro
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările