Trucuri pentru a marina perfect carnea de miel. Trei reţete de marinadă pentru o friptură care se topeşte în gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Friptura de miel, delicatesă de Paşte FOTO Shutterstock
Friptura de miel, delicatesă de Paşte FOTO Shutterstock

Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiţionale nelipsite de pe masa de Paşte. Pe lângă o carne de calitate, extrem de important este şi procesul de marinare, pentru a avea în farfurie o friptură fragedă, aromată, cu un gust excepţional. De ce este marinarea atât de importantă pentru carnea de miel?

Marinarea este o tehnică veche, folosită iniţial pentru a conserva mai mult timp carnea, într-o perioadă în care nu existau frigidere. În prezent, tehnica se foloseşte pentru tipuri de carne cu o durată mai lungă de gătire (vită, oaie, miel, ied), însă este recomandată şi pentru tipuri de carne fadă, cum ar fi cea de pui sau curcan.

Ce face marinarea? Frăgezeşte carnea şi o infuzează cu aromele condimentelor, iar rezultatul e o friptură savuroasă, care se topeşte în gură. Carnea de miel, în special tradiţionala friptură de Paşte, este de obicei marinată înainte de a fi gătită, în bucătăria românească.

Află aici ce se întâmplă cu carnea în timpul procesului de marinare şi vezi trei reţete deosebite de marinade pentru friptura de miel. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite