Secretele unei supe de pui perfecte, dezvăluite de celebra Maggie Beer. Greşelile care duc la pierderea aromei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa de pui
Supa de pui

Celebrul chef australian Maggie Beer (73 de ani) a dezvăluit care sunt secretele pe care le foloseşte pentru a prepara o supă de pui perfectă şi care sunt greşelile care duc la pierderea gustului.

Într-un interviu pentru Kitchen.Nine.com, Maggie Beer, celebră pentru cărţile sale de bucate, a dezvăluit câteva trucuri pentru o supă de pui delicioasă. 

Cheful subliniază că îi place să gătească folosind în principal ţelină, păstârnac şi sfeclă, fiind în opinia ei printre cele mai sănătoase legume. În ceea ce priveşte ierburile, preferă pătrunjelul.  

Principalel trucuri folosite de Beer când prepară supa de pui sunt:

• Legumele se bagă puţin la cuptor, cu un strop de ulei de măsline extra virgin, înainte de a fi adăugate în supă. „Dacă le coaceţi, legumele vor avea o aromă mult mai bună şi o culoare mai frumoasă“, a precizat experta. 

• Dacă alegeţi să adăugaţi orz, gătiţi-l separat şi adăugaţi-l la final, pentru că altfel riscaţi să faceţi un terci. De preferat sunt lintea sau năutul, pentru un gust mai bun. 

• Alegeţi un pui „mai bătrân“ şi „mai sănătos“, bazându-vă pe zicala „găina bătrână face ciorba bună“. „Un pui mai bătrân are o carne mai gustoasă. Şi mai important este să fie pe cât posibil crescut în mod natural“, spune cheful, care mai precizează şi că găteşte cu tot cu pieliţă. 

• Focul trebuie să fie modera şi nu trebuie ca supa să dea în fiert din acelaşi motiv: îşi pierde savoarea. „Carnea o să se întărească şi va deveni aţoasă dacă supa atinge punctul maxim de fierbere. În schimb, dacă este menţinută la foc moderat, nu-şi va pierde savoarea“, explică Beer. 

Imagine indisponibilă

Maggie Beer FOTO Guliver/Getty Images 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite