Salată de boeuf. Reţeta cea mai bună
0Nu există sărbători de iarnă şi, deci, sfârşit de an fără tradiţionala salată de boeuf. Este mai migăloasă şi cere timp mai îndelungat de preparare, dar rezultatul este atât de delicios, astfel încât nimic nu ne împiedică să petrecem acest timp în bucătărie. Un sfat: spală carnea, tai-o felii mari şi pune-o la fiert într-un vas mic, cu apă cât s-o acopere.
Salată de boeuf – Ingrediente (8-10 porţii)
1 kg cartofi
½ kg morcovi
½ kg mazăre din conservă
2 ţeline
½ kg castraveţi muraţi
½ kg carne de vită
2 linguri muştar
4 ouă
½ l ulei
½ de lămâie
2 gogoşari cruzi sau muraţi
sare
Pentru decor
6-10 măsline fără sâmburi
felii de gogoşar murat
felii de albuş fiert
frunze de pătrunjel