Ruladă aperitiv cu spanac şi şuncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruladă aperitiv cu spanac şi şuncă. FOTO miremirc.ro
Ruladă aperitiv cu spanac şi şuncă. FOTO miremirc.ro

Ruladă cu spanac şi şuncă, un aperitiv numai bun de pus în coşul pentru picnic dar şi pentru gustările rapide ale micilor năzdrăvani care nu au răbdare să stea la masă. Se pregăteşte rapid şi este un preparat care va încânta orice mofturos.

Ingrediente:
250 grame frunze de spanac proaspăt
5 ouă
100 grame făină
80 mililitri lapte
1 caţel usturoi
sare
piper
un praf  nucşoară măcinată (opţional)
4-6 felii şuncă

Mod de preparare:
Spălăm spanacul, apoi îl rupem cu mâinile în bucăţi mai mici.
Amestecăm gălbenuşurile cu făina şi laptele, apoi adăugăm sarea, piperul şi praful de nucşoarăşi omogenizăm  bine.

Galbenuşurile le încorporăm peste albuşurile bătute spumă .Amestecăm cu o lingură, apoi adăugăm spanacul .

Răsturnăm amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (26*38 centimetri) şi coacem la foc mediu, timp de 15-20 minute.

image
image

Peste rulada scoasă din cuptor, aşezăm felii de şuncă (4 sau 6 , după gustul fiecăruia) şi rulăm pe lungime.

Tăiem imediat cu un cutit bine ascuţit, fixăm cu scobitori feliile şi servim. Rulada este bună atât caldă cât şi rece.

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite