Preşedintele Franţei, apărătorul ficatului de gâscă

Preşedintele Franţei, apărătorul ficatului
de gâscă

Foie gras, una dintre delicatesele preferate ale gurmanzilor FOTO: Shutterstock

După ce în statul american California a intrat în vigoare, de la 1 iulie, o lege care interzice producţia şi comercializarea ficatului de gâscă, preşedintele Franţei a luat apărarea acestui produs culinar de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Francois Hollande a dat asigurări că nu va permite ca „exporturile de foie gras să fie puse în pericol, în special în unele state din SUA“. Şeful statului francez nu a prezentat un plan concret, dar a subliniat că, la nevoie, va discuta „direct cu autorităţile din statele respective“.

„Cred că vor înţelege“, a spus Hollande. „Ne-am dori să avem mai mult ficat de gâscă în Franţa, dar n-aş vrea să-i privăm pe americani“, a glumit acesta. 

Franţa produce anual peste 16.000 de tone de ficat de gîscă. Deşi considerat o delicatesă, acest produs este controversat, deoarece animalele sunt îndopate pentru a avea un ficat cât mai mare. Mai multe celebrităţi, printre care actorul Roger Moore, condamnă tratamentele la care sunt supuse animalele şi boicotează consumul de foie gras. Pe de altă parte, producătorii susţin că respectă toate normele de protecţie a animalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările