INFOGRAFIE Cine sunt cei mai mari băutori de vin din lume

INFOGRAFIE Cine sunt cei
mai mari băutori de vin din lume

Franţa nu mai este cea mai mare piaţi de vin din lume FOTO: Arhivă Adevărul

Francezii consumă de aproape două ori mai puţin vin pe cap de locuitor faţă de statul aflat pe primul loc în topul celor mai mari băutori de vin din lume, potrivit unui studiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contrar aşteptărilor, nu francezii sunt cei mai mari băutori de vin din lume. Vaticanul, cu cei 800 de locuitori ai săi, este statul în care se consumă cea mai mare cantitate din această „licoare“ pe cap de locuitor, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Wine Institute, din California.

Un locuitor al Vaticanului bea, în medie, 73,8 litri pe an, adică 105 sticle de vin, de aproape două ori mai puţin decât un francez (44,2 litri/an). De altfel, francezii se situează pe locul al treilea în acest clasament, fiind surclasaţi de Andorra, cu 46,4 litri de vin consumaţi pe cap de locuitor.

Pe următoarele locuri în topul consumatorilor de vin din lume se clasează colectivitatea franceză Saint Pierre şi Miquelon (cu 43,6 litri/cap de locuitor/an), Slovenia (43,3 litri), Croaţia (42,6 litri) şi Macedonia (41,5).

Topul se schimbă când vine vorba despre cele mai mari pieţe de vin din lume. Astfel, pe primul loc în acest clasament se află SUA, unde locuitorii au cumpărat 29,15 milioane de hectolitri de vin în 2013, potrivit unui studiu realizat de International Organisation of Vine and Wine. Franţa ocupă locul al doilea în topul pieţelor de vin, cu 28,18 milioane de hectolitri de vin vânduţi, iar Italia o urmează, cu 21,8 milioane de hectolitri. Germania şi Marea Britanie se clasează pe locurile 4 şi 5, cu 20,3, respectiv 12,74 milioane de hectolitri.

Comparecamp.com, un site de comparare de produse, a realizat o infografie care prezintă vinurile cel mai bine vândute din lume, dar şi pe cele care au o concentraţie mare de alcool:

Sursa: Comparecamp.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: