Heston Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

Heston
Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

Heston Blumenthal s-a perfecţionat în gastronomia moleculară FOTO Reuters

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. „Adevărul“ vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

Născut în Londra, Heston Blumenthal (46 de ani) şi-a petrecut copilăria în Berkshire, Anglia, unde încă locuieşte cu soţia sa şi cei trei copii. Heston a simţit gustul gastronomiei la vârsta de 16 ani, când a mers la un restaurant franţuzesc în Provence. Iar celebritatea sa a venit odată cu pasiunea pentru mâncărurile franţuzeşti.

Deşi de-a lungul timpului a schimbat mai multe locuri de muncă (a fost agent de vânzări sau recuperator de creanţe), în anul 1995 el şi soţia sa au cumpărat un pub în satul Bray din Berkshire. Ulterior, localul a devenit un restaurant celebru în toată lumea The Fat Duck (Raţa grasă – n.r.). La numai 9 luni de la deschidere, primea trei stele Michelin. The Fat Duck a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2005, a ocupat locul al doilea în 2006, 2007, 2008 şi 2009, locul al treilea în 2010, poziţia 5 în 2011 şi locul 12 în 2012.

Restaurantul a fost rampa de lansare pentru Heston, iar acesta a experimentat şi s-a perfecţionat în gastronomia moleculară, care se bazează pe tehnica gătitului cu azot lichid şi care include feluri precum îngheţata cu omletă şi bacon sau terciul de melci.

Faima lui Heston l-a adus pe platourile de filmare BBC, unde a avut propriul show televizat „Heston Blumenthal: In Search of Perfection“. Cheful a lansat în 2008 cartea de bucate „The Big Fat Duck Cookbook“ şi a primit premiul „Cartea de bucate a anului 2009“ acordată de Asociaţia Scriitorilor Culinari. În 2010, a lansat volumul „Heston Blumenthal at Home“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: