Creveţi în sos de curry şi nucă de cocos
0Există mai multe motive ca să te îndrăgosteşti de acest fel de mâncare. Dar două sunt foarte importante: este foarte aromat şi este gata în mai puţin de jumătate de oră. Sperăm să îţi placă şi ţie.
Ingrediente:
2 linguri ulei
1 linguriţă boabe de muştar
jumătate linguriţă seminţe de coriandru
6 căţei de usturoi, pisaţi
jumătate linguriţă ghimbir proaspăt
1 ceapă dată pe răzătoare
jumătate linguriţă praf de chili
1 linguriţă turmeric
1 ardei iute roşu, feliat
4 ardei serrano, feliaţi
2 ardei jalapeno, feliaţi
1 cutie roşii tăiate cuburi
1 cutie lapte de cocos
16-20 creveţi
sare
un sfert linguriţă oţet de orez
coriandru
Mod de preparare:
Încinge o tigaie cu ulei. Adaugă boabele de muştar şi seminţele de coriandru în ulei şi prăjeşte-le la flacără medie, până când începe să sfârâie (1-2 minute). Pui şi usturoiul, ghimbirul şi ceapa şi le laşi până se înmoaie. Apoi trebuie pus chili, turmeric, ardeii iuţi şi mai laşi 1-2 minute pe foc.