Cum se prepară papanaşii bucovineni din brânză de vaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papanaşii bucovineni sunt un desert tradiţional care strange familia şi prietenii la aceeaşi masă, în weekend sau în zi de sărbătoare. Din brânză de vaci, făină, dulceaţă şi smântână, deliciosul preparat va fi pe placul oricărui pofticios.

Ingrediente:

  • 1/4 kg brânză de vaci
  • 1 cană cu faină
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • răzătură de lămâie
  • sare
  • 1 cană cu ulei
  • dulceaţă de fructe                                                                                                                p

Mod de preparare:

Cerneţi faina şi amestecaţi-o cu praful de copt.

Desfaceţi brânza într-un vas smălţuit, puneţi deasupra făina, faceţi un gol în mijlocul vasului şi puneţi ouăle, răzătură de lămâie şi sare, apoi frământaţi cu mâna aluatul. Obţineţi un aluat destul de dens din care faceţi suluri lungi şi groase cât degetul.

Modelaţi din aceste suluri cercuri (covrigei) cu diametrul de 3-4 cm pe care le rumeniţi în ulei fierbinte.

Turnaţi uleiul într-un tuci cu gura largă şi fundul drept, încălziţi pe foc potrivit şi rumeniţi papanaşii. Scoateţi pe şerveţele, apoi treceţi pe farfurii curate.

Serviţi papanaşii umplând golul cu dulceaţă de fructe. Papanaşii sunt buni când sunt calzi.

In Bucovina papanaşii se servesc acoperiţi cu smântână proaspătă, turnată deasupra.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite