Cum alegem corect bananele: de ce este bine să mâncăm fructele care au coaja maronie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum alegem corect bananele. FOTO Arhiva Adevărul
Cum alegem corect bananele. FOTO Arhiva Adevărul

Cum alegem corect bananele. Românii consumă, în medie, şapte kilograme de banane în fiecare an. Indiferent de sezon, găsim în magazine aceste fructe exotice şi gustoase, care sunt şi foarte sănătoase atunci când ştim cum să le alegem pe cele mai bune.

Cum alegem corect bananele: fructele coapte sunt mai bune 

Cele mai multe persoane evită să cumpere banane pline de pete maronii, extrem de coapte, în favoarea celor arătoase, cu coaja galbenă. Totuşi, este bine de ştiut că tocmai bananele nu foarte aspectuoase sunt şi cele mai sănătoase, pentru că anumite substanţe active se găsesc numai în fructele ajunse la maturitate, notează onegreenplanet.org. 

Cum alegem corect bananele: energizant natural şi inamicul osteoporozei

De asemenea, bananele coapte conţin mai mulţi antioxidanţi decât celelalte, substanţe care combat efectele nocive ale radicalilor liberi, sunt perfecte pentru a susţine organismul în timpul dietelor, graţie aportului de zaharuri, vitamine cum este acidul folic, vitamina C, A, E, B6, dar şi minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, cobaltul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre şi proteine.
Nu în ultimul rând, consumul de banane ajută la reglarea tranzitului intestinal, aceste fructe reprezintă un diuretic natural, acţionează ca energizante în momentele de suprasolicitare fizică şi intelectuală, şi sunt recomandate în alimentaţia zilnică a femeilor pentru că protejează împotriva osteoporozei. Este folosită şi la producerea de măşti faciale.

Cum alegem corect bananele: etapele dezvoltării bananelor 

Bananele trec prin mai multe etape de maturizare, iar cele importate sunt de regulă coapte forţat, în spaţii special amenajate unde sunt suspuse tratamentului cu un gaz numit etilenă.

Astfel, se porneşte din momentul în care au culoarea verde închis, când sunt culese din arbore, urmează etapa încărcării pe vapoare, etapă în care sunt verde deschis, pentru ca atunci când ajung la destinaţie să-şi păstreze încă nuanţa verde. După ce sunt supuse coacerii forţate, acestea sunt puse în vânzare prezentând culoarea galbenă. Bananele se numără printre puţinele fructe care devin mai gustoase şi mai parfumate după coacerea forţată.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite