Cu ce poţi înlocui zahărul din sfeclă de zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zaharul este unul dintre alimentele care dă dependenţă.
Zaharul este unul dintre alimentele care dă dependenţă.

Indiferent că vrei să-l adaugi în reţetele prăjiturilor sau vrei să îndulceşti limonadele sau cafeaua, zahărul este o sursă importantă de calorii. Iată câteva alternative mai sănătoase la zahărul din sfeclă de zahăr.

Zahărul din nucă de cocos

Studiile recente au arătat că zahărul din nucă de cocos are un indice glicemic mai scăzut decât alte tipuri de zahăr rafinat. Astfel zahărul din sânge nu creşte imediat după consumarea dulciurilor preparate cu acest tip de zahăr, iar senzaţia de foame şi de oboseală se va instala mai târziu. În plus, zahărul din cocos conţine minerale, precum zinc, fier, potasiu şi calciu.

Zahărul de curmale

Se obţine din curmalele, după ce acestea au fost uscate şi tocate foarte fin. Astfel se păstrează toate fibrele, vitaminele şi mineralele din curmale, mai exact fier, vitamina B6 şi magneziu. Acest tip de zahăr nu poate fi adăugat în cafea, ceai sau limonadă deoarece nu se dizolvă. În schimb, poate fi încorporat în aluatul prăjiturilor, în aceeaşi cantitate cu zahărul brun.

Zahărul din nucă de cocos

Studiile recente au arătat că zahărul din nucă de cocos are un indice glicemic mai scăzut decât alte tipuri de zahăr rafinat. Astfel zahărul din sânge nu creşte imediat după consumarea dulciurilor preparate cu acest tip de zahăr, iar senzaţia de foame şi de oboseală se va instala mai târziu. În plus, zahărul din cocos conţine minerale, precum zinc, fier, potasiu şi calciu.

Zahărul de curmale

Se obţine din curmalele, după ce acestea au fost uscate şi tocate foarte fin. Astfel se păstrează toate fibrele, vitaminele şi mineralele din curmale, mai exact fier, vitamina B6 şi magneziu. Acest tip de zahăr nu poate fi adăugat în cafea, ceai sau limonadă deoarece nu se dizolvă. În schimb, poate fi încorporat în aluatul prăjiturilor, în aceeaşi cantitate cu zahărul brun.

Vezi cu îndulcitori naturali mai pot înlocui zahărul în dulciuri

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite