Cele mai ciudate tipuri de pizza: pizza kebab, cu mici şi cu sarmale, printre preparatele care i-ar scoate din minţi pe italieni

Cele mai ciudate tipuri de pizza: pizza kebab, cu mici şi cu sarmale, printre preparatele care i-ar scoate din minţi pe italieni

Cele mai ciudate tipuri de pizza. Cornet-Pizza a fost lansată în variantele Margherita şi Peperoni, iar forma sa asemănătoare cu cea a unei îngheţate a prins de minune în rândul clienţilor. FOTO menu.am

Cele mai ciudate tipuri de pizza. Italienii păstrează reţetele pentru pizza cât se poate de simple, cu numai câteva ingrediente. Însă gusturile nu se discută, aşa că acasă la el fiecare face exact ce-i place. Întreprinzătorii români au lansat combinaţii autohtone care pot fi incluse la loc de cinste printre cele mai ciudate tipuri de pizza, alături de pizza cu burgeri, cu topping de jeleu de zmeură sau cu spaghete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai ciudate tipuri de pizza. Sarmale, mici şi kebab

Un lanţ de pizzerii a avut ideea de a lansa special pentru clienţii din România Pizza cu Sarmale (foto jos), iar inovaţia a venit chiar din partea managerului companiei, fiind o premieră la acel moment. Pizza conţinea, pe lângă sărmăluţe, porumb, ardei iute, ceapă şi seminţe de mărar.

FOTO stiri.rol.ro

După sarmale, micii şi-au găsit şi ei locul pe blatul de pizza, la iniţiativa unei pizzerrii din Timişoara. Botezată Pizza Bănăţeană cu Mici, preparatul conţine sos de roşii, mozzarella, ciuperci, bacon, mici şi oregano.

Pentru că românul este mare mâncător de kebab, bineînţeles că a apărut şi Pizza Kebab, cu variantele de pui şi de vită, la care se adaugă mozzarella, ceapă din belşug, roşii, salată şi parmezan. Normal, Pizza Shaorma (foto jos) a fost următoarea pe lisă, cu mozzarella, piept de pui, cartofi prăjiţi, castraveţi muraţi, ceapă roşie, varză albă, roşii, mărar şi sos de usturoi.Probabil că nu ar fi ciudat ca în acest stil să apară şi Pizza Piftie sau Pizza Tuslama cu multe fâşii de burtă şi usturoi.

FOTO elitepizza.ro

Cele mai ciudate tipuri de pizza. Americanii au talent 

Americanii sunt însă campioni la categoria „pizza bizară“. Astfel, Cornet-Pizza a fost lansată în variantele Margherita şi Peperoni, iar forma sa asemănătoare cu cea a unei îngheţate a prins de minune în rândul clienţilor. O variantă deloc sănătoasă, destinată copiilor, este Pizza Desert (foto), cu topping de unt de arahide şi jeleu de zmeură.

FOTO tripadvisor.com

Pizza Spaghete, făcută din paste fierte amestecate cu ou bătut, lapte şi parmezan, peste care se trânteşte sos de tomate din belşug, este şi ea o idee ieşită din comun.

FOTO tripadvisor.com

La fel şi McPizza, creată de Cei de la McDonald’s, încă se mai găseşte în anumite locuri din SUA. Reţeta cuprinde produse ale lanţului fast-food, cum sunt McNuggets, cartofi prăjiţi, doi cheesburgeri, sos de roşii şi mozarella, totul pus la la cuptor timp de câteva minute.

Nu este însă singura pizza cu topping de tip fast-food, pentru că există şi Pizza cu hot-dog sau Pizza cu cheeseburgeri (foto jos). Poftă bună! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: