VIDEO Adevărul Live: Se poate şi slab şi sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Glodea, redactor-şef Click pentru femei, şi jurnalista Maria Belu, în studioul Adevărul Live
Andreea Glodea, redactor-şef Click pentru femei, şi jurnalista Maria Belu, în studioul Adevărul Live

Andreea Glodea, redactor-şef Click pentru Femei, şi Andrei Ţandără, maestru al artei culinare şi executive-chef la Cafeneaua Memento, din Parcul Cinematografului Floreasca din Capitală, au discutat,  la Adevărul Live, despre principiile alimentaţiei sănătoase.

Dezbaterea a pornit de la Campania „Vara asta poţi ajunge la silueta mult visată”, demarată de revista Click pentru Femei în urmă cu opt săptămâni. În studio s-au aflat Andreea Glodea şi Maria Belu, de la publicaţia Click pentru Femei, iar Andrei Ţandără a fost prezent prin intermediul Skype.

Andreea Glodea, care a participat la această campanie împreună cu o cititoare a revistei Click pentru femei, a slăbit zece kilograme într-o lună şi jumătate, după ce a început să mănânce sănătos. 

Ajunsă la cea de-a şasea săptămână de dietă hipocalorică, etapa a doua a regimului, din cele opt propuse de campania Click, Andreea mărturiseşte că, la început, a crezut că organismul suspus unui nou stil de viaţă nu va face faţă efortului unei zile lungi de muncă: 

„M-am temut că nu voi avea energia să-mi duc la sfârşit ziua de lucru, care se poate întinde şi până la 14 ore pe zi, dar organismul s-a adaptat cu uşurinţă.

În prima etapă a regimului, am mâncat dimineaţa două felii de pâine neagră sau integrală, branză degresată, un iaurt dietetic sau legume: roşii, castraveţi etc.

Acum, în cea de-a doua etapă, pot consuma fulgi de porumb, cereale cu iaurt dietetic, salată de vinete cu ulei de măsline şi ceapă, fără maioneză. Ziua se împarte în trei mese principale, cu două gustări. Important este să respecţi orarul“, explică Andreea.

„Trebuie să ai un interval de şase ore între mesele principale, iar la două ore după o masă principală poţi lua o gustare de caise, mere, citrice, kiwi. Iaurtul dietetic este şi el o gustare de bază în dietă. Acum am voie şi carne de pui, vită şi peşte, făcute la grătar, eventual cu o linguriţă de ulei de măsline, cu garnitură de legume sote, spune redactorul-şef al publicaţiei Click pentru femei. 

În cea de-a doua etapă a dietei, Andreea a avut voie, la prânz, o dată pe săptămână, şi o salată bulgărească de tipul celei pregătite de bucătarul Andrei Ţandără la Adevărul Live. Salata conţine: brânză de vacă (brânză slabă şi mai puţin sărată pentru cei care vor să respecte regulile unei alimentaţii sănătoase), prosciutto crudo făcut crocant la cuptor, ceapaă albă, salată, castraveţi şi ulei de măsline, sare.  

„Meniul este chiar săţios. La început mi-a fost greu să respect orarul meselor. Mi-a fost greu să renunţ la băuturile carbogazoase, dar m-am adaptat, pentru că am voie cafea neagră, eventual îndulcită cu stevia, îndulcitor natural. Apoi, 150-200 de ml  de suc natural pe zi, ceai neîndulcit, iar apa este sfântă. Beau doi litri pe zi şi chiar mai mult, în funcţie de cât îmi cere organismul“, povesteşte Andreea Glodea.

Singura extravaganţă admisă în dieta pe care o ţine Andreea Glodea, cea hipocalorică, este orezul sălbatic. Iar Andrei Ţandără a propus, în acest sens, o reţetă de salată persană. Aceasta conţine orez sălbatic, fructe, ceapă verde, pătrunjel, muguri de pin, suc de lămâie, rodie, ulei de măsline, sare şi piper. 

Reguli pentru un stil de viaţă sănătos

  • Nu este indicat să depăşeşti o linguriţă de sare pe zi.
  • Fructele se consumă cu două ore înainte de masă.
  • Andrei Ţandără a recomandat, ca aperitiv, salatele de fructe cu puţin ulei de măsline.
  • Pentru cei care îşi doresc să consume mici, Andreea Glodea a oferit ideea de mititei preparaţi exclusiv din carne de vită.
  • Ţandără a propus ca şalăul să fie asezonat cu muguri de pin.
  • Alimentaţia sănătoasă trebuie combinată cu cel puţin două şedinţe de sport pe săptămână, fie că este vorba despre înot, bicicletă sau alt gen de exerciţiu fizic.

   

Reţetă preparată în direct: se poate şi slab şi sănătos

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite