18 Decembrie: În 1989 Nicolae Ceauşescu a plecat în ultima vizită oficială în Republica Islamică Iran, chiar în timpul Revoluției
0În 18-20 decembrie 1989 Nicolae Ceauşescu a făcut ultima sa vizită în străinătate. În capitala Iranului, la Teheran, la invitaţia preşedintelui iranian Ali Akbar Hashemi Rafsanjani.
În tot acest timp, manifestațiile împotriva regimului comunist iau amploare în Timișoara. Magazinele sunt sparte, militarii interzic cetățenilor să circule în grupuri mai mari de câteva persoane, încercând astfel să stopeze escaladarea conflictului.
La început, militarii băteau amenințător în patul puștilor, ezitând să tragă. Cu toate acestea, seara de 18 decembrie a fost ultima pentru mai mulți tineri de pe străzile Timișoarei, fiind împușcați chiar pe treptele Catedralei, la ordinul Elenei Ceaușescu.
Ion Stoian, ultimul ministru de Externe comunist, l-a însoţit pe Ceauşescu în ultima sa vizită în străinătate și a explicat pentru Adevărul misterul acestei vizite.

1998: Ziua Minorităţilor Naţionale
Ziua de 18 decembrie reprezintă, în România, Ziua Minorităților Naționale. Această zi a fost stabilită în 1998, la șase ani de la Adunarea Generală a ONU în care s-a adoptat Declaraţia privind drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale sau etnice, religioase sau lingvistice.
Hotărârea de Guvern în care s-a specificat data de 19 decembrie ca Zi a Minorităților Naționale specifică și faptul că se organizează anual, cu prilejul acestei zile, diverse activități culturale specifice minorităților de pe teritoriile României.
1918: Decret-lege privind unirea Bucovinei cu România.
Cuprinsul decretului spune totul:
“Asupra raportului președintelui consiliului Nostru de Miniștri sub nr. 2211 din 1918, luând act de hotărârea unanimă a Congresului general al Bucovinei din Cernăuți, de la 15/28 noiemvrie 1918.
Am decretat și decretăm:
Art. I. – Bucovina, în cuprinsul granițelor sale istorice, este și rămâne deapururea unită cu Regatul României.
Art. II. – Președintele Consiliului Nostru de miniștri este însărcinat cu executarea acestui decret.
Dat la București, la 18 decembrie 1918.” (sursa - Decretul lege nr. 3744 din 18 decembrie 1918)
Decretul a fost semnat atât de regele Ferdinand I, cât și de Ministrul Afacerilor Străine, Ion I.C. Brătianu.
1923: Muzeul Militar Naţional, creat în aprilie 1914, ca secţie militară a Muzeului Naţional al României, a fost transformat în instituţie de sine stătătoare.
Data de 18 decembrie 1923 marchează instituirea oficială a Muzeului Militar Național, prin Înaltul Decret nr. 6064, semnat de același Ferdinand I al României. Începând cu anul 2006, Muzeul Militar Național este instituție care funcționează în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

În incinta muzeului se pot viziona atât armament, tehnică și echipamente străvechi, cât și vehicule de infanterie sau piese de artilerie moderne. De asemenea, în curtea muzeului poate fi observat Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie, sculptat de către Spiridon Georgescu.
1980: S-a născut gimnastul Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu nu are nevoie de o introducere prea lungă. Îl cunoaștem cu toții, deoarece ne-a adus bucurie în suflete, aducând medalii reprezentantei României de la gimnastică, la Olimpiada de la Atena din 2004. La acea ediție a Jocurilor Olimpice, România a reușit să câștige medalia de bronz pe echipe, în timp ce Drăgulescu a obținut o medalie de bronz la sărituri și una de argint la sol.

Marian Drăgulescu este cunoscut pe scena internațională a gimnasticii ca fiind creatorul unei noi sărituri, numită apoi după numele său.
Qatar - Ziua naţională. Întemeierea Qatarului ca entitate statală (1878)
Ziua Națională a Qatarului culminează, în 2022, cu încheierea Campionatului Mondial de Fotbal. Această finală este extrem de importantă, deoarece însuși Qatarul este țara care a găzduit acest spectacol sportiv.

18 decembrie 1878 marchează unificarea Qatarului, sub prințul Jassim bin Mohammed Al Thani, care a unificat toate triburile din peninsulă. Se pare că prințul a reușit această extraordinară performanță în urma luptelor câștigate împotriva forțelor externe, inclusiv împotriva britanicilor staționați în zonă.