VIDEO Atac armat cu 12 morţi şi 50 de răniţi la premiera filmului „Batman“. Agresorul a fost identificat

VIDEO Atac armat cu 12 morţi şi 50 de răniţi la premiera filmului „Batman“. Agresorul a fost identificat

FOTO: Daily Telegraph | Century Theater, locul unde a avut loc atacul armat

Cel puţin zece persoane au fost împuşcate mortal şi alte 50 au fost rănite vineri, la premiera filmului „The Dark Knight Rises“, într-un cinematograf din Denver, Colorado, în Statele Unite.

UPDATE 15.55 Bărbatul care a deschis focul asupra publicului din cinematograful din Denver a fost identificat de agenții FBI: James Holmes, în vârstă de 24 de ani.

Potrivit NBC, suspectul reținut de forțele de ordine purta o vestă antiglonț și era îmbracat complet în negru. Numele lui Holmes nu apare pe nicio lista cu persoane suspectate de terorism și nici nu are antecendente penale.

UPDATE 15.40 Cel mai recent bilanț au autorităților din Denver indică 12 morți.

Oficialii Departamentului de Poliție Aurora care au intervenit la locul atacului au anunțat că zece victime au murit pe loc, în teatru, și alte două la spital. Totodată, numărul răniților se ridică la aproximativ 50, printre care se numără și un bebeluș de doar trei luni.

UPDATE 15.00 Preşedintele american Barack Obama s-a declarat şocat de atacul armat „îngrozitor şi tragic“ de la premiera filmului Batman.

„Eu şi soţia mea Michelle suntem şocaţi şi întristaţi de atacul armat îngrozitor şi tragic din Colorado. Administraţia mea va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-i susţine pe locuitorii din Aurora în acest moment extrem de dificil. Ne angajăm ca cei responsabili să dea socoteală în faţa justiţiei, să asigurăm securitatea compatrioţilor noştri şi să avem grijă de răniţi“, a transmis Obama într-un comunicat.

„Aşa cum facem întotdeauna atunci când ne confruntăm cu momente sumbre şi dificile, trebuie să acţionăm ca o mare familie americană. Trebuie să ne gândim cu toţii la locuitorii din Aurora şi să ne rugăm pentru ei, într-un moment în care se confruntă cu pierderea părinţilor, prietenilor şi vecinilor“, se mai arată în comunicatul citat.

UPDATE 12.30 „Martorii susţin că autorul atacului a aruncat un fel de recipient, după care locul s-a umplut de gaz lacrimogen. Ştim sigur că atacatorul a deschis focul şi ştim de existenţa unui singur agresor. De altfel, poliţiştii au găsit în spatele mall-ului un bărbat, ascuns lângă o maşină, având asupra sa o mască de gaz, un pistol şi o puşcă. O altă armă a fost găsită în maşina sa. Până în prezent, 50 de oameni au fost răniţi, iar 14 au murit: patru la spital şi zece în cinematograf“, a declarat Dan Oates, şeful poliţiei locale.

UPDATE 12.05 NBC News susţine că un suspect a fost deja reţinut de poliţie.

Presa locală susţine că un bărbat înarmat a deschis focul, la 30 de minute de la începerea filmului, timp în care a fost detonat şi un dispozitiv exploziv. Surse din poliţie au declarat că sunt în căutarea unui bărbat indian şi că alte două dispozitive explozive au fost găsite în parcarea mall-ului. „Numărul răniţilor nu este cert. Cu siguranţă a avut loc o explozie, dar există şi informaţii privind existenţa unor focuri de armă“, a declarat un jurnalist local pentru IBITimes.

Postul de radio local KOA a transmis că un bărbat cu o mască de gaze pe faţă a deschis focul într-un mall din Aurora, o suburbie din Denver, şi a aruncat o bombă. Aceeaşi sursă susţine că există aproape 40 de răniţi.

"Totul a început la premiera de la miezul nopţii a filmului Dark Knight, când cele trei cinematografe care difuzau filmul erau pline. Oamenii din interior ne-au spus că iniţial au crezut că totul face parte din premiera filmului. Au auzit ceea ce ei credeau că sunt artificii şi deodată au văzut gloanţele zburând. Poliţiştii nu mai aşteaptă venirea ambulanţelor şi transportă răniţii la spital cu propriile lor maşini“, a declarat reporterul de la postul de radio KOA.

O angajată a serviciului de urgenţă 911 a declarat că au primit apeluri de la „toţi cei din cinematograf care aveau un telefon mobil“, în care erau anunţaţi că a avut loc un atac armat.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: