UPDATE Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a murit subit

UPDATE Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a murit subit

Vitali Ciurkin Foto: Russia Today

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat luni după-amiază moartea subită a ambasadorului rus pe lângă Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin. Diplomatul rus a încetat din viaţă la New York cu doar o zi înainte să împlinească 65 de ani, relatează Russia Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul nu a oferit detalii despre circumstanţele decesului, notează Reuters.
 
Publicaţia „New York Post“ relatează însă, citând surse sub protecţia anonimatului, că Vitali Ciurkin a fost adus de urgenţă luni dimineaţa la un spital din Manhattan, din cauza unor probleme cardiace.
 
Ambasadorul se afla la sediul misiunii diplomatice a Rusiei când i s-a făcut rău, în jurul orei locale 09.30, adaugă publicaţia anterior menţionată.
 
La sosirea echipajului de salvare, diplomatul era inconştient şi i s-au făcut manevre de resuscitare. 
 
Când a ajuns la spital, starea sa era foarte gravă, iar medicii nu i-au putut salva viaţa.
 
Anunţul privind decesul lui Ciurkin, „în cursul dimineţii“, care a fost făcut în timpul unei şedinţe la cartierul general al ONU, a fost un şoc pentru cei prezenţi la reuniune, scrie Russia Today.
 
Potrivit CV-ului postat pe site-ul misiunii permanente a Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin era ambasador în cadrul forului de la New York din 2006.
 
Anterior, el a fost şeful misiunilor diplomatice ale Rusiei în Canada şi Belgia, precum şi trimisul special al Moscovei pe lângă NATO şi Uniunea Europeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările