Vladimir Putin, prezent la demararea lucrărilor pentru un nou submarin nuclear

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat luni la o ceremonie organizată înaintea demarării construcţiei celui de al patrulea submarin dotat cu rachete balistice din clasa Borei, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Până în 2020 ar trebui să dispunem de opt submarine de tip Borei", a declarat Putin. Două dintre ele, Aleksandr Nevski şi încă unul, se află în proces de testare. Sunt sigur că va fi implementat întregul proiect", a adăugat el. Ceremonia vizând această navă, Kniaz Vladimir, s-a desfăşurat la Sevmaş, cel mai mare şantier naval al Rusiei şi singurul producător de submarine nucleare situat în oraşul-port la Marea Albă, Severodvinsk.

Mai multe nave de luptă de ultimă generaţie, atât de suprafaţă, cât şi submarine, urmează să fie construite pentru "noua Marină" rusă, echipate cu arme moderne, unităţi de comandă şi de control şi sisteme de comunicaţii, a mai anunţat Putin.

Clasa Borei urmează să devină principala clasă în cadrul disuasiunii nucleare strategice a Marinei ruse, înlocuind vechile nave din Proiectul 941 (Clasa Typhoon) şi Proiectul 667 (clasa Delta-3 şi Delta-4).

Alte trei nave din clasa Borei sunt în diferite stadii de dezvoltare la Sevmash. Nava Iuri Dolgoruki este în prezent testată pe mare, în timp ce Aleksandr Nevski şi Vladimir Monomah sunt în construcţie. Navele din clasa Borei vor fi dotate cu rachete balistice de tip Bulava, care se află de asemenea în ultimul stadiu de dezvoltare şi urmează să intre fie instalate pe principala navă din această clasă, Iuri Dolgoruki, spre sfârşitul acestui an.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările