Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. A fost alertă de tsunami

Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. A fost alertă de tsunami

Cutremur în Cuba şi Jamaica

Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,7, a zguduit sudul Cubei şi Jamaica, în nord-vest, marţi, la ora locală 14.00 (21:10 ora României).

UPDATE 23:20 Alerta de tsunami a fost ridicată.
 
UPDATE 22:30 Autorităţile jamaicane au anunţat că valul de tsunami este aşteptat să aibă, în unele locuri, între 0,3 şi un metru, relatează Jamaica Observer.
 
Încă nu sunt informaţii cu privire la eventuale pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.
 
Mai mulţi oameni spun pe reţelele sociale că seismul s-a resimţit şi în Miami, în statul american Florida, precum şi în Mexic.

În urma seismului produs la o adâncime de 10 kilometri a fost emisă o alertă de tsunami valabilă pentru Jamaica, Insulele Cayman şi Cuba, care ar putea fi lovite de valuri periculoase, a avertizat Institutul Geologic american. 
 
“Valuri tsunami provocate de acest seism sunt posibile pe o rază de 300 km de la epicentru, de-a lungul coastelor din Jamaica, Insulele Cayman Islands şi Cuba”, a anunţat Centrul internaţional de informaţii privind tsunami.
 
Iniţial, cutremurul a fost estimat la o magnitudine de 7,3.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: