Trump este „noul Hitler al politicii internaţionale“, replică Maduro după discursul preşedintelui american la ONU

Trump este „noul Hitler al politicii internaţionale“, replică Maduro după discursul preşedintelui american la ONU

Nicolas Maduro FOTO EPA

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a catalogat pe omologul său american Donald Trump drept ”noul Hitler al politicii internaţionale”, marţi, într-un discurs pe care l-a susţinut la Caracas, scriu Le Monde şi The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest magnat crede că lumea îi aparţine, însă nimeni nu ameninţă Venezuela”, a subliniat preşedintele venezuelean.

Maduro a răspuns astfel discursului virulent pe care Donald Trump l-a susţinut marţi la Adunarea Generală a ONU.

Pe de altă parte, preşedintele american a apreciat că această criză din Venezuela şi violenţele din această ţară sunt „total inacceptabile”, relatează The Associated Press.

”Nu ne putem mulţumi să privim”, a subliniat el.

Trump i-a îndemnat marţi pe liderii lumii să contribuie la restaurarea ”democraţiei şi libertăţilor politice” în Venezulea, dând ca aexemplu această ţară sud-americană.

Maduro i-a replicat acuzându-l că l-a ameninţat cu asasinarea, în pofida faptului că Trump nu a făcut acest lucru.

Şeful statului venezuelean, care nu a participat la Adunarea Generală a ONU, a catalagot, la Caracas, discursul lui Trump drept „o agresiune din partea noului Hitler al politicii internaţionale, domnul Donald Trump, împotriva poporului Venezuelei“.

„Nimeni nu ameninţă Venezuela şi nimeni nu deţine Venezuela”, a spus Maduro.

El a adăugat că el a înţeles că, în acest discurs, ”Donald Trump l-a ameninţat astăzi (marţi) pe preşedintele republican bolivarian al Venezuelei cu moartea”.

Însă Trump a declarat marţi, în primul său discurs la ONU, că Statele Unite sunt ”pregătite să ia noi măsuri” împotriva Venezuelei.

Ministrul venezuelean de Externe Jorge Arreaza a condamnat, la rândul său, la ONU, declaraţiile lui Trump, însă a refuzat să răspundă la întrebări, într-o conferinţă de presă, pe tema criticilor formulate la ONU de către ceilalţi lideri ai lumii prezenţi la a 72-a Adunare generală a Organizaţiei.
citeste totul despre: