Corespondenţă din SUA. Trump, la ONU: „Ţara mea va fi mereu un prieten bun al lumii, dar mai ales al aliaţilor“. Ce a spus despre Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump. FOTO EPA
Donald Trump. FOTO EPA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, marţi, la deschiderea sesiunii Adunării Generale a ONU, că printre pericolele din prezent sunt terorismul, regimurile autoritare, dar şi reţelele infracţionale care pun în pericol graniţele statelor. Liderul american a subliniat că ţara sa va fi mereu alături de aliaţii care-şi respectă angajamentele.

„Noi nu ne aşteptăm ca diverse ţări să împărtăşească sistemul nostru de valori, însă ne aşteptăm să respecte două lucruri: drepturile cetăţenilor lor şi suveranitatea altor state“, a declarat Donald Trump la sesiunea Adunării  Generale a ONU. 

Preşedintele Statelor Unite a subliniat că printre pericolele prezentului sunt terorismul, extremismul de orice fel, dar şi ascensiunea reţelelor infracţioale care pun în pericole graniţele ţărilor. De asemenea, Trump a subliniat că şi regimurile autoritare sunt o probleme. 

„Puneţi-vă pe primul loc ţara voastră. Orice lider trebuie să pună pe primul loc cetăţenii săi“, a fost îndemnul liderului american. „Statele Unite vor fi mereu un prieten bun al lumii, dar mai ales al aliaţilor“, a completat Trump care a cerut ca şi partenerii săi să fie alături de SUA şi să-şi respecte angajamentele.

Mai mult, acesta a punctat că el a pune mereu pe primul loc interesele SUA pentru ca americanii să se bucure de pace şi prosperitate. Regimul din Coreea de Nord a fost criticat şi a subliniat că dacă va fi nevoie, pentru apărarea SUA şi a aliaţilor, ţara sa va distruge statul condus de Kim Jong-un, numit „Omul-rachetă“. „E timpul pentru Coreea de Nord să-şi dea seama că deznuclearizarea e singura soluţie“, a mai spus Trump.

Liderul american a criticat şi modul cum a tratat relaţia cu Iran regimul Obama. Trump a cerut Iranului să elibereze toţi cetăţenii americani ţinuţi în detenţie de regimul iranian.

Miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, va ţine un discurs la sesiunea Adunării Generale a ONU şi preşedintele Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite