Succesorul lui Chavez acuză SUA de complot pentru asasinarea liderului opoziţiei din Venezuela

Succesorul lui Chavez acuză SUA de complot pentru asasinarea liderului opoziţiei din Venezuela

Nicolas Maduro, preşedintele interimar al Venezuelei, acuză SUA de complot pentru destabilizarea ţării

Oficialii americani intenţionau să-l asasineze pe liderul opoziţiei venezuelene pentru a crea "haos", a acuzat duminică Nicolas Maduro, preşedintele interimar al Venezuelei, cerându-i preşedintelui Barack Obama să blocheze acest presupus complot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maduro a declarat că doi oficiali americani, Roger Noriega şi Otto Reich, se află în spatele unui plan secret care urmărea asasinarea liderului opoziţiei, Henrique Capriles, a declarat Maduro într-un interviu acordat postului de televiziune Televen, 

Scopul era destabilizarea Venezuela, în contextul în care în mai puţin de o lună urmau să aibă localegerile prezidenţiale, la care candidează el şi Capriles. 

Potrivit preşedintelui interimar, obiectivul proiectului era de "a arunca responsabilitatea (unui eventual asasinări) asupra Guvernului şi de "a crea haos în Venezuela", unde alegerile prezidenţiale vor avea loc la 14 aprilie, după moartea preşedintelui Hugo Chavez la 5 martie.

"În mod responsabil, eu, preşedintele interimar al Republicii Venezuela, îi spun lui Obama: Roger Noriega, Otto Reich, funcţionari ai Pentagonului şi CIA, sunt în spatele unui proiect de asasinare a candidatului dreptei venezuelene", a afirmat Maduro, referindu-se la Capriles.

Guvernul venezuelean îi califică de obicei drept inamici pe Noriega, fost ambasador al Statelor Unite la Organizaţia Statelor Americane (OEA) şi pe Reich, subsecretar de Stat american şi fost ambasador la Caracas. El îi acuză pe cei doi că încearcă să destabilizeze ţara, care deţine cele mai mari rezerve de ţiţei de pe planetă.

Maduro, care i-a acuzat pe unii opozanţi că au fost de acord cu "planul pucist", a declarat că Guvernul său "le va garanta protecţie tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale, în special" lui Capriles.

Dar liderul opoziţiei, guvernatorul statului Miranda (nord) a declarat în avans că Maduro ar fi "responsabil" de orice acţiune împotriva sa. Indiferent ce ni se va întâmpla, eu îl consider responsabil pe Nicolas Maduro Moros, o declar ţării şi lumii", a scris el pe contul său de Twitter.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: