Serviciile secrete canadiene: Mai mulţi oameni politici sunt influenţaţi de state străine, în special de China

Directorul Serviciului Canadian de Informaţii (CSIS), Richard Fadden, a afirmat că mai mulţi aleşi municipali din British Columbia şi miniştri din două provincii canadiene se află sub influenţa puterilor străine, cum ar fi China.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Suntem puţin îngrijoraţi de informaţiile potrivit cărora mai mulţi oameni politici din provincii au dezvoltat un ataşament faţă de unele ţări străine... O astfel de persoană obţine un post care îi permite să ia decizii ce afectează ţara, provincia sau municipalitatea. Dintr-o dată, deciziile nu mai sunt luate în funcţie de binele public, ci în funcţie de preocuparea unei alte ţări", a afirmat el marţi, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune CBC.

Afirmaţiile lui Fadden au stârnit indignare ieri în rândul comunităţii chineze şi a oficialilor săi în Canada, în momentul în care preşedintele chinez Hu Jintao efectua o vizită oficială în această ţară.

"Declaraţiile pun la îndoială loialitatea unui întreg grup de persoane, în special cele care lucrează pentru public. Ele nu ajută la eforturile de creare a unor relaţii armonioase între diversele comunităţi culturale", a afirmat Tung Chan, fost consilier municipal la Vancouver şi directorul unei organizaţii care oferă servicii pentru imigranţi, pentru postul CBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările