Rouhani îl avertizează pe Trump: Nu te juca cu coada leului

Rouhani îl avertizează pe Trump: Nu te juca cu coada leului

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani

Preşedintele iranian Hassan Rouhani l-a avertizat, duminică, pe liderul american Donald Trump cu privire la continuarea politicii ostile faţă de Teheran, a anunţat agenţia ISNA, citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

“America ar trebui să ştie...un război cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, nu te juca cu coada leului, vei regreta", a spus Rouhani.
 
El a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu diplomaţi iranieni.
 
Liderul suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a susţinut sâmbătă ideea avansată anterior de preşedintele Hassan Rouhani cu privire la posibilitatea ca Iranul să blocheze exporturile de petrol din Golful Persic, dacă propriile sale exporturi de petrol vor fi sistate în urma sancţiunilor impuse de SUA, informează  Reuters.
 
Ayatolahul Ali Khamenei a afirmat că remarcile preşedintelui (...) conform cărora „dacă petrolul iranian nu este exportat, nici petrolul ţărilor din regiune nu va fi exportat“ sunt remarci importante ce reflectă politica şi abordarea Iranului, se menţionează într-o declaraţie postată pe website-ul liderului suprem iranian.
 
Preşedintele Hassan Rouhani a ameninţat la începutul lunii că Iranul ar putea riposta sancţiunilor reinstituite de Washington prin perturbarea transporturilor de petrol din statele Golfului Persic.
 
Oficialii iranieni au mai ameninţat şi în trecut că ar putea riposta acţiunilor ostile ale SUA prin blocarea Strâmtorii Ormuz, traversată de petrolierele care livrează petrolul exportat de ţările din Golf.
 
Ayatolahului Ali Khamenei a respins orice reluare a discuţiilor „inutile“ cu preşedintele american Donald Trump, care în luna mai a decis să retragă SUA din acordul privind programul nuclear al Iranului şi să reinstituie sancţiunile împotriva acestei ţări. Khamenei a pledat în schimb pentru continuarea negocierilor cu Uniunea Europeană. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările