Raport UNICEF: Un copil moare la fiecare cinci minute din cauza violenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lume, un copil este ucis la fiecare cinci minute, potrivit UNICEF, fapt care necesită noi abordări pentru a pune capăt tuturor formelor de abuz până în 2030.

Într-un raport realizat de filiala UNICEF din Marea Britanie se arată că multe dintre aceste decese ale copiilor au loc în afara zonelor de conflict. Milioane de tineri cu vârsta sub 20 de ani se simt lipsiţi de siguranţă în propriile case, în şcoli sau în comunitate, informează BBC.

UNICEF spune că de vină este şi urbanizarea rapidă, lipsa slujbelor pentru tineri şi inegalitatea socială în creştere, fapte care dau naştere la riscuri mai mari.

UNICEF Marea Britanie a publicat raportul „Copii în pericol: Acţionaţi pentru a pune capăt violenţelor împotriva copiilor“ pentru a marca lansarea campaniei „Copii în Pericol“. Acest raport avertizează că aproape 345 de copii sub 20 de ani ar putea muri în fiecare zi a anului următor din cauza violenţelor, în cazul în care guvernele lumii nu vor face ceva să împiedice asta.

Dovezile din raport sugerează că acei copii care sunt victime ale violenţelor au o activitate cerebrală asemănătoare cu a soldaţilor expuşi în zone de conflict, iar peste 30% din ei prezintă riscuri mari de a dezvolta simptome pe termen lung ale sindromului posttraumatic.

În raport se specifică şi faptul că cei care trăiesc în sărăcie prezintă un risc mai mare de a devein victime ale violenţelor. Un adolescent din America Latină are un risc de 70 de ori mai mare de a fi ucis decât unul din Marea Britanie. 

„Ne dorim ca tinerii care trăiesc în frică să aibă o şansă să se simtă în siguranţă“, a declarat David Bull, directorul executiv UNICEF Marea Britanie.

„Un plan global ar ajuta acţiunea de a face lumea un loc mai sigur pentru copii“, adaugă Bull pentru BBC.

Doar 41 de ţări au reguli de interzicere explicite a violenţei împotriva copiilor, se arată în raport. Însă, UNICEF specifică faptul că nu există respectarea legilor nici în ţările dezvoltate, mai precis că nicio naţiune nu este în stare să ofere copiilor protecţia completă de care au nevoie, conchide BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite