Liderul grupării Stat Islamic din Yemen a fost capturat de forţele speciale

Liderul
grupării Stat Islamic din Yemen a fost capturat de forţele speciale

FOTO EPA-EFE

Forţele speciale saudite şi yemenite l-au capturat pe liderul ramurii din Yemen a grupării Stat Islamic, a anunţat, marţi, coaliţia militară condusă de saudiţi, care susţine guvernul ţării, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul identificat ca Abu Osama al-Muhajir a fost într-un raid de la începutul lunii iunie, alături de alţi membri ai grupului jihadist, inclusiv ofiţerul financiar şef, a transmis purtătorul de cuvânt al coaliţiei, Turki al-Maliki.

Forţele speciale saudite, în cooperare cu omoloagele lor yemenite „au desfăşurat o operaţiune de succes care a rezultat în capturarea liderului ramurii Daesh (SI) din Yemen – Abu Osama al-Muhajir“, a spus Maliki.

„S-a dovedit că într-o casă care era supravegheată îndeaproape se afla liderul grupului, şi alte elemente, precum şi trei femei şi trei copii“.

Arme, muniţie, laptopuri, bani gheaţă în diferite monede şi dispozitive GPS s-au numărat printre obiectele confiscate în raid, a mai precizat Maliki, adâugând că nu au fost victime civili.

SI şi alte grupuri jihadiste au profitat de pe urma haosului războiului civil al Yemenului, în care se înfruntă forţele guvernamentale – susţinute de către coaliţia condusă de saudiţi – cu rebelii şiiţi Huthi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările