Esplanada Moscheilor, interzisă bărbaţilor sub 50 de ani VIDEO

Esplanada Moscheilor, interzisă bărbaţilor sub 50 de ani VIDEO

Violenţe pe Esplanada Moscheilor

Poliţia israeliană a anunţat vineri că interzice accesul bărbaţilor sub 50 de ani pe Esplanada Moscheilor pentru rugăciunea săptămânală, după incidentele de joi. „Evaluările de securitate au evidenţiat că există indicii că vor avea loc violenţe şi demonstraţii“, a precizat poliţia într-un comunicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Numai bărbaţii de peste 50 de ani şi femeile de toate vârstele au permis accesul, iar pe unele străzi din jurul oraşului vechi vor avea acces limitat“, a adăugat poliţia israeliană.
 
„Sunt luate toate măsurile de securitate necesare pentru a preveni şi a răspunde la orice focar de violenţă“, a sublinia poliţia.
 
Bilanţul violenţelor de joi, de pe Esplanada Moscheilor a ajuns la 113 răniţi, în timp ce mii de credincioşi musulmani au mers la Moscheea Al-Aqsa pentru a se ruga, după ce Israelul a ridicat măsurile de securitate impuse, relatează Reuters.
 
Scene haotice au avut loc în locul sfânt pentru musulmani şi evrei. Poliţia israeliană a încercat să controleze mulţimea cu grenade lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.
 
“Ne vom sacrifica pentru al-Aqsa!”, au scandat musulmanii, în timp ce mai mulţi oameni au urcat pee acoperişul moscheii pentru a instala drapele palestiniene, pe care poliţia israeliană le-a confiscat ulterior.
 
 Potrivit Semilunei Roşii, tensiunile au luat amploare după ce militarii israelieni au închis una dintre porţile de acces pe Esplanadă, în timp ce un număr mare de credincioşi a încercat să intre.
 
Autorităţile musulmane au ridicat boicotul impus celui de-al treilea loc sfânt al islamului, după ce Israelul a anunţat că-şi retrage toate noile măsuri de securitate pe care le-a instituit la intrările acestui sit ultrasensibil.
 
Iordania a salutat această decizie israeliană drept o ”o etapă către potolirea” tensiunilor create de instalarea pe 16 iulie a unor detectoare de metale, la două zile după un atac în care au fost ucişi doi poliţilti israelieni în apropiere de Esplanada Moscheilor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: