Dubaiul va construi cel mai mare port de agrement din Orientul Mijlociu

Dubaiul va construi cel mai mare port de agrement din Orientul Mijlociu

Foto: Twitter @DXBMediaOffice

Emiratul Dubai a dezvăluit luni un nou megaproiect turistic, ce prevede construirea celui mai mare port de agrement din Orientul Mijlociu, care va avea aproximativ 1.400 de locuri de acostare pentru iahturi de lux, relevă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dubai Harbour“  va include, de asemenea, o un port de îmbarcare pentru croaziere şi un terminal ce va putea găzdui 6.000 de pasageri simultan, a anunţat guvernul într-un comunicat.
 
Dubaiul, unde se află deja deja cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, a precizat că principala clădire a acestui nou proiect va fi un turn de 135 de metri, „Dubai Lighthouse“ (farul din Dubai), dotat cu un hotel şi un loc de observare.
 
Acest port de agrement va creşte la 4.400 capacitatea totală de primire a iahturilor din emirat, potrivit comunicatului. Acesta va fi construit în cartierul de lux Dubai Marina, aproape de o mare insulă artificială în formă de palmier.
 
Oraşul-stat s-a plasat de mulţi ani ca o destinaţie de turism şi afaceri între Europa şi Asia, datorită investiţiilor uriaşe în malluri şi reşedinţe de lux. În 2015, Dubaiul a atras 14,2 milioane de turişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările