Canada, a treia ţară occidentală care a dat startul campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19

Canada, a treia ţară occidentală care a dat startul campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19

FOTO EPA-EFE

Canada a început luni campania de vaccinare împotriva COVID-19, fiind a treia ţară occidentală care a dat startul imunizării populaţiei după  Marea Britanie şi Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele medicale, persoanele în vârstă şi cele vulnerabile vor fi vaccinate cu prioritate. Prima persoană vaccinată a a fost o îngrijitoare de la un cămin de bătrâni din Toronto.
 
Autorităţile spun că aproape 250.000 de doze vor ajunge în ţară până la sfârşitul anului. Canada a achiziţionat 6 milioane de doze de vaccin de la companiile farmaceutice Pfizer-BioNTech şi Moderna, scrie Digi 24.
 
Canada, o ţară cu o populaţie de 37 de milioane de locuitori, are peste 450.000 de cazuri de COVID-19 .
 
Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a salutat duminică momentul „istoric” reprezentat de debutul marţi al campaniei de vaccinare contra COVID-19 în Marea Britanie, anunţă AFP.
 
Primele vaccinări anti-COVID-19 din Statele Unite au avut loc luni, la Long Island Jewish Medical Center, în Queens, New York, anunţă The New York Times.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările