Abdelaziz Bouteflika a demisionat din funcţia de preşedinte al Algeriei

Abdelaziz Bouteflika a demisionat din funcţia de preşedinte al Algeriei

Abdelaziz Bouteflika a condus Algeria timp de 20 de ani

După 20 de ani în fruntea Algeriei, preşedintele Abdelaziz Bouteflika a demisionat marţi din funcţie ca urmare a protestelor de stradă care durează de mai multe săptămâni.

 Liderul algerian, în vârstă de 82 de ani, a anunţat că se retrage într-o declaraţie, potrivit agenţiei de ştiri APS, la scurt timp după ce şeful armatei a cerut acţiuni imediate pentru a-l elibera din funcţie.
 
 
"Preşedintele Republicii, Abdelaziz Bouteflika, l-a notificat oficial pe preşedintele Consiliului constituţional în legătură cu decizia sa de a-şi încheia mandatul", conform declaraţiei.
 
Televiziunea de stat a precizat că decizia este cu efect imediat.
 
Luni, Bouteflika, care se afla într-o stare precară de sănătate, apărând rareori în public, de când a suferit un accident vascular cerebral în 2013, a declarat că va renunţa la mandatul de preşedinte înainte de 28 aprilie.
 
Succesorul său va fi Abdelkader Bensalah, preşedintele camerei superioare a Parlamentului, care va ocupa funcţia de preşedinte interimar, timp de 90 de zile, până la alegeri.
 
Bouteflika, aflat la putere de 20 de ani, a renunţat deja la candidatura pentru al cincilea mandat, dată fiind opoziţia crecândă faţă de administraţia sa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: