VIDEO Europol, acord de cooperare cu ATLAS. Demonstraţie de forţă în mai multe regiuni europene

VIDEO Europol, acord de cooperare cu ATLAS. Demonstraţie de forţă în mai multe regiuni europene

Agenţia europeană de poliţie Europol a semnat miercuri un acord cu reţeaua forţelor speciale de poliţie americane ATLAS pentru a asigura o cooperare internaţională în caz de „luări de ostatici, răpiri sau terorism“ în Europa, relatează AFP.

Semnarea acordului a avut loc cu ocazia unei serii de exerciţii antiterorism la scară extinsă în mai multe regiuni europene. Aceste exerciţii includ diferite scenarii, printre care deturnarea unui avion la Madrid şi o luare de ostatici în masă la metroul din Varşovia.
 
Înfiinţată după atacurile de la 11 septembrie din SUA, reţeaua ATLAS reuneşte unităţi speciale de intervenţie din cele 28 de state membre UE, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia.
 
Acordul prevede în special instalarea unui birou de susţinere permanentă pentru reţeaua ATLAS în sediile Europol.
 
Potrivit lui Catherine De Bolle, directoarea executivă a Europol, acordul va aduce o "valoare adăugată la pregătirea forţelor de ordine" şi va permite sporirea "securităţii tuturor cetăţenilor europeni".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările