Klaus Iohannis a repetat că va candida pentru un nou mandat şi a anunţat că nu-i numeşte miniştri pe Vasilescu & Drăghici şi nici nu-l revocă pe Augustin Lazăr.

Codrin Ştefănescu a vestit publicului că şeful său se va însura în curând şi a devenit astfel primul secretar al unui partid european care anunţă o nuntă.  

Călin Popescu-Tăriceanu a cerut sprijinul PSD pentru candidatura sa prezidenţială, după ce în urmă cu cinci ani obţinea – ca independent – 5,3% din voturi.

Viorica Dăncilă a semnat înlocuirea şefului ANAF, fostul ministru Mişa, cu o necunoscută care a picat cinci concursuri de intrare în instituţia pe care o va conduce.

Ludovic Orban a declarat că nu poate face nimic pentru a-l împiedica pe Crin Antonescu să conducă lista PNL la europene.

Liviu Dragnea n-a apărut la DNA, unde era aşteptat, dar a transmis că dă în judecată Comisia Europeană pentru raportul OLAF care îl incriminează pentru fraude la TelDrum.

Teodor Meleşcanu a afirmat că, deşi CCR a stabilit că la Consiliul European participă preşedintele, şi premierul ar putea să reprezinte România în acest for politic.

Olguţa Vasilescu a explicat că a solicitat mutarea la un alt minister, întrucât terminase de făcut ce prevedea programul de guvernare la capitolul referitor la portofoliul deţinut.

Tudorel Toader a relatat presei că vrea măsuri reparatorii pentru condamnaţii care, precum Dragnea, au pierdut termenul pentru depunerea unor contestaţii în anulare.

Eugen Nicolicea a promis o lege care să-l oblige pe şeful statului să aplice fără întârziere deciziile Curţii Constituţionale.

Că e vorba despre decizii sau despre anunţarea unor intenţii, toate gesturile enumerate mai sus au ceva în comun: ele se referă la puterea actorilor politici sau la o chestiune de viaţă privată a acestora şi niciodată la interesul general. Cetăţenii au fost informaţi de către liderii politici că 2019 a început, pentru fiecare dintre ei, sub semnul sloganului: „totul pentru mine, nimic pentru ţară!“.