Suma cerută de Ungaria pentru a accepta embargoul asupra petrolului rusesc

Suma cerută de Ungaria pentru a accepta embargoul asupra petrolului rusesc

Peter Szijjarto FOTO Arhivă

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a susţinut miecuri că ţara sa are nevoie de de patru ani şi investiţii de 750 de milioane de euro pentru a nu mai depinde de petrolul rusesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Diversificarea aprovizionării va necesita o investiţie de 200 milioane de euro, în timp ce transformarea capacităţii de rafinare va presupune un cost de 550 milioane de euro”, a spus Szijjarto în Comisia Economică a Parlamentului ungar.
 
Această sumă este mult inferioară celei pe care chiar şeful diplomaţiei ungare o avansase luni, şi anume de 18 miliarde de euro, notează agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.
 
Mai devreme, Comisia Europeană s-a arătat dispusă să investească până la două miliarde de euro în infrastructurile petroliere ale ţărilor care vor avea probleme dacă vor renunţa la petrolul rusesc, precum Ungaria, Slovacia şi Cehia.
 
Comisia Europeană a propus un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei lui Putin, care prevede interzicerea treptată a achiziţiilor de petrol rusesc în UE. Statele membre UE au cumpărat anul trecut petrol în valoare de 74 miliarde de euro din Rusia.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările