Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii renunţă să mai participe la COP26 „la recomandarea medicilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta a II-a FOTO EPA-EFE
Regina Elisabeta a II-a FOTO EPA-EFE

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, 95 de ani, a renunţat să mai participe la conferinţa ONU despre climă COP26 la recomandarea medicilor de a se „odihni”, a anunţat marţi Palatul Buckingham.

"Ca urmare a unei recomandări de a se odihni, regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu meargă la Glasgow pentru a participa la recepţia de la COP26 luni, 1 noiembrie”, a anunţat Palatul într-un comunicat, la mai puţin de o săptămână de când suverana a petrecut o noapte în spital.  

Monarhul în vârstă de 95 de ani a revenit joi de la un spital privat din centrul Londrei şi se găseşte în formă bună, a mai spus Palatul. Internarea ei temporară a fost din motive practice, iar regina a revenit la biroul ei joi după-amiază. A fost prima dată când monarhul a fost internat în ultimii opt ani. În 2013, a prezentat simptome de gastroenterită.

Marţi, regina Marii Britanii a participat la două audienţe organizate în format virtual şi care au constat în primirea noilor ambasadori ai Coreii de Sud şi Elveţiei. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite