Pandemia COVID-19. Evenimentul religios considerat drept o „bombă atomică” pentru Franţa

Pandemia COVID-19. Evenimentul religios considerat drept o „bombă atomică” pentru Franţa

Rugăciune ţinută la Biserica Uşii Deschise Creştine din Mulhouse FOTO Wikimedia

Un eveniment religios desfăşurat în a doua parte a lunii februarie este considerat drept „bomba atomică” a Franţei în cazul noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un reportaj, Radio France revine asupra evenimentului religios desfăşurat în perioada 17-21 februarie, sub denumirea „Săptămâna postului”, la Biserica Uşii Deschise Creştine din Mulhouse, un oraş din nord-estul Franţei.

Potrivit ultimului calcul al autorităţilor sanitare din departamentul Haut-Rhin, peste o mie de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în cadrul acestui eveniment religios, iar acestea l-au transmis în întreaga Franţă.

„Un fel de bombă atomică”, apreciază autoritatea locală de sănătate.

În acele zile, Franţa ţinea sub control situaţia legată de coronavirus. Cazurile s-au înmulţit imediat, doar o infirmieră din Strasbourg fidelă a acestei biserici răspândindu-l la alte 250 de persoane.

Franţa a înregistrat până acum 40.174 de cazuri de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2, dintre care 2.606 fatale. Şaptesprezece dintre persoanele decedate de noul coronavirus în Franţa au participat la evenimentul religios din Mulhouse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările