Organizaţie britanică: Românii s-au îmbătat, în medie, de 14,1 ori anul trecut

Organizaţie britanică: Românii s-au îmbătat, în medie, de 14,1
ori anul trecut

Românii, peste spanioli şi italieni la numărul de beţii FOTO: arhiva Adevărul

Global Drug Survey (GDS), o agenţie independentă de cercetare cu sediul la Londra, a făcut un studiu legat de câte ori s-au îmbătat în medie anul trecut locuitorii a zeci de ţări de pe glob.

Este pentru a noua oară când Global Drug Survey face analiza consumului de alcool în lume. În total, au fost chestionaţi peste 100.000 de oameni de pe întreg mapamondul, 66% dintre aceştia fiind bărbaţi şi 38% având cel puţin o facultate.

Pe primul loc în studiul realizat de compania londoneză sunt scoţienii, care s-au îmbătat în medie de 33,8 ori anul trecut, fiind urmaţi în top de către englezi (33,7) şi australieni (31,3). Conform studiului, românii s-au îmbătat în medie de 14,1 ori în 2020, fiind pe locul 27 în top şi depăşind ţări precum Spania (14), Italia (11,7), Mexic (10), Portugalia (9,3) şi Columbia (6,5). Polonezii s-au îmbătat în medie de 16 ori anul trecut, iar ungurii de 15,8 ori.

Conform aceluiaşi studiu realizat de către Global Drug Survey, 15% dintre români nu s-au îmbătat deloc anul trecut. Topul este condus aici de către portughezi, 54% dintre intervievaţi declarând că nu s-au îmbătat deloc în 2020.

Vă mai recomandăm şi:

Un tânăr care a primit anual câte o sticlă de whisky din partea tatălui său vinde colecţia pentru a-şi cumpăra casă

Reţeta originală de tort de ciocolată cu whisky

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările