Mărturia cutremurătoare a tatălui tinerei vietnameze care s-a sufocat în „camionul morţii“ din Marea Britanie. Cât ar fi plătit pentru călătorie

Mărturia cutremurătoare a tatălui tinerei vietnameze care s-a sufocat în „camionul morţii“ din Marea Britanie. Cât ar fi plătit pentru călătorie

FOTO EPA-EFE

Şoferul camionului frigorific în care au fost descoperite 39 de cadavre în apropiere de Londra a fost inculpat de omor prin imprudenţă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane, a anunţat sâmbătă poliţia britanică.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest timp, autorităţile britanice continuă să descopere indicii noi, dar identitatea persoanelor găsite moarte rămâne incertă.

„Nu putem specula în acest moment cu privire la naţionalitatea tuturor celor decedaţi aflaţi în vehicul, dar vă pot spune că toate victimele au fost scoase afară. Ele sunt acum la Spitalul Broomfield şi vor fi supuse unor analize post-mortem. De întreaga acţiune se ocupă legiştii. Procesul de recuperare a fost efectuat de legişti”, a declarat Martin Pasmore, şeful Poliţiei din Essex, potrivit stirileprotv.ro.

Pasmore a îndemnat din nou membrii publicului care ar putea deţine informaţii despre victime să ajute anchetatorii.

Guvernul vietnamez a anunţat că a deschis, la rândul său, o anchetă cu privire la aceste morţi, după ce un bărbat a alertat autorităţile din Vietnam în legătură cu dispariţia fiicei sale care a plecat spre China pe 3 octombrie, urmând să ajungă în Marea Britanie. Acesta a anunţat că a primit un mesaj de la fiica lui, în care aceasta spunea că se sufocă.

„Îmi pare rău, mamă. Calea mea către străinătate nu a izbutit. Mamă, te iubesc foarte mult! Mor pentru că nu pot respira”, scria fata.

Mesajul l-a făcut pe tatăl victimei să creadă că fiica sa era în remorca frigorifică în care au fost descoperite cele 39 de cadavre. Potrivit presei din Marea Britanie, bărbatul susţine că ar fi plătit 40.000 de dolari traficanţilor de persoane pentru a se asigura că fiica sa va ajunge în siguranţă în Marea Britanie, neştiind în ce condiţii va călători aceasta.

„I-am cerut nişte informaţii despre cum o să călătorească, ce mijloace de transport o să folosească. Mi-a spus că va merge pe o rută sigură, pentru VIP-uri, cu avionul, cu maşina. Dacă ştiam că va merge aşa... nimeni nu şi-ar lăsa copiii să plece. Nu aş fi lăsat-o să plece”, a afirmat tatăl fetei.

Autorităţile vietnameze au anunţat că au primit mai multe sesizări din partea unor persoane care spun că nu mai pot lua legătura cu rude care au plecat în aceeaşi perioadă spre Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: