Incendiu de pădure în Tenerife. Aproape 2.000 de oameni au fost evacuaţi

Incendiu de pădure în Tenerife. Aproape 2.000 de oameni au fost evacuaţi

Incendiul puternic de pe insula spaniolă continuă să se extindă

Autorităţile insulelor Canare au evacuat marţi seară un sat de 1.800 de locuitori de pe insula Tenerife afectată de un puternic incendiu de pădure încă de duminică ce ameninţă parcul natural Teide, a transmis un fotoreporter AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Flăcările au ajuns în cursul serii la casele din satul Vilaflor, situat în sudul acestui parc natural care face parte din Patrimoniul mondial al Unesco.

Mai târziu, autorităţile arhipelagului spaniol au anunţat că focul, care răspândeşte un fum negru pe insulă, a pătruns câţiva metri în interiorul parcului, situat pe pantele muntelui Teide, scrie Mediafax.

Incendiul, care a izbucnit duminică, a devastat zona forestieră din afara parcului şi ardea încă necontrolat marţi după ce a parcurs 3.000 de hectare.

Aproximativ 800 de pompieri luptă cu focul, întreţinut de rafale puternice de vânt şi temperaturi ridicate, ajutaţi de cinci elicoptere şi trei avioane.

Parcul naţional Teide, o rezervaţie naturală de 19.000 de hectare înscrisă din 2007 în Patrimoniul mondial al Unesco, îşi ia numele de la muntele Teide, un vulcan care este cel mai înalt vârf al Spaniei cu peste 3.700 de metri.

Incendiile de pădure sunt foarte numeroase anul acesta în Spania, unde iarna care a trecut a fost cea mai secetoasă din ultimii 70 de ani.

Cel mai grav incendiu de până acum a devastat aproape 50.000 de hectare în regiunea Valencia, în estul ţării.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările