Hollande spune că nu se va retrage din politică, după învestirea în funcţie a lui Macron

Hollande spune că nu se va retrage din politică, după învestirea în funcţie a lui Macron

Fracois Hollande va părăsi Palatul Elysee în curând. FOTO Getty Images

Preşedintele francez în exerciţiu, Francois Hollande, a declarat miercuri că, deşi a „terminat cu ceremoniile de preşedinte al Republicii”, „nimeni nu se poate distanţa” de politică, subliniind că „există încă o utilitate”, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă se retrage din politică, liderul de la Elysee a răspuns: „Nu, am terminat cu ceremoniile de preşedinte al Republicii, dar politica este ceva ce fiecare cetăţean, indiferent care a fost locul său, indiferent care a fost rolul său, indiferent care a fost poziţia sa trebuie să aibă în suflet”, a declarat el la finalul unei ceremonii comemorând abolirea sclaviei.

„Politica este viaţa Franţei, politica înseamnă alegerile esenţiale pentru ţară şi, în concluzie, nimeni nu se poate distanţa”, a adăugat el.

„Mi-am pus aceeaşi întrebare, ce revine fără încetare, cum pot să fiu util ţării mele? Ei bine, la această întrebare voi răspunde acum: reflectând, muncind, producând şi intervenind atunci când mi se va părea util”, a adăugat el.

François Hollande a prezidat miercuri ultima sa şedinţă de Consiliu de Miniştri, la care a luat parte întregul Guvern, insistând asupra importanţei dialogului social, cu patru zile înainte să-i transfere, duminică, cheile de la Elysée succesorului său Emmanuel Macron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările