Derapaj al unei alese din Franţa după masacrul din Noua Zeelandă: Femeia este acuzată de incitare la crimă

Derapaj al unei alese din Franţa după masacrul din Noua Zeelandă: Femeia este acuzată de incitare la crimă

Catherine Blein FOTO breizh-info.com

O consilieră regională din Franţa va fi nevoită să răspundă în faţa legii după ce a publicat un mesaj care face referire la legea talionului în cazul masacrului din Noua Zeelandă, soldat cu 50 de morţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ucidere în masă în Noua Zeelandă: ochi pentru ochi“, a scris pe Twitter Catherine Blein, consilieră regională în Bretania, a doua zi după atacul terorist din Christchurch.

Mesajul a fost şters între timp, la sesizarea multor internauţi.

Preşedintele Consiului regional din Bretania, Loig Chesnais-Girard, membru al Partidului Socialist, a denunţat comentariul colegei sale şi a sesizat justiţia în acest caz, acuzând-o de „incitare la crimă“.

„Denunţ cuvintele doamnei Blein (…), care sunt evident condamnabile prin lege. Ruşinos, periculos şi scandalos!“, a reacţionat el.

„Ah, delaţiunea, un sport specific franţuzesc“, i-a răspuns ea sâmbătă dimineaţă.

O pensionară în vârstă de 73 de ani, Catherine Blein a fost aleasă consilieră regională pe lista partidului Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen.

Grupul RN din Consiliul regional din Bretania s-a distanţat de mesajul lui Catherine Blein. Într-un comunicat făcut public sâmbătă dimineaţă, reprezentanţii regionali ai RN din Bretania condamnă gestul ei şi aduc aminte că femeia nu mai face parte din partid din mai 2017, când a fost exclusă din cauza unor comentarii considerate homofobe şi islamofobe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările