„Contabilul de la Auschwitz“ a fost condamnat la patru ani de închisoare

„Contabilul de la Auschwitz“ a fost condamnat la patru ani de închisoare

Oskar Groening, „Contabilul de la Auschwitz“, a fost condamnat la 4 ani de închisoare FOTO AP

Un fost membru al organizaţiei paramilitare naziste Schutzstaffel (SS), în vârstă de 94 de ani, supranumit „Contabilul de la Auscwitz“ a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane din lagărul din Polonia în timpul Holocaustului, relatează agenţia germană DPA în pagina online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oskar Groening, un fost membru al Waffen-SS, aripa armată a Schutzstaffel, a fost condamnat miercuri, la patru ani de închisoare, de un tribunal din oraşul Lueneburg, situat în nordul Germaniei.
 
„Contabilul de la Auschwitz“, aşa cum a fost cunoscut Oskar Groening, a fost judecat pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane care se aflau în lagărul nazist de la Auschwitz în timpul Holocaustului. Procesul lui Groening ar putea fi unul dintre ultimele dosare împotriva foştilor nazişti germani.
 
În 1942, Groening s-a oferit să se alăture trupelor de elită Waffen-SS, înainte de a fi trimis în lagărul de la Auschwitz, unde se ocupa cu contabilizarea resurselor financiare găsite printre lucrurile personale ale prizonierilor, pe care le trimitea apoi la sediul SS din Berlin.
 
Groening nu a negat niciodată rolul pe care l-a avut în susţinerea Holocaustului şi, pe parcursul procesului, şi-a acceptat responsabilitatea morală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: