Conservatorul Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr premier din lume. A primit mandat pentru formarea noului guvern al Austriei

Conservatorul Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr premier din lume. A primit mandat pentru formarea noului guvern al Austriei

Sebastian Kurz FOTO EPA

În vârstă de 31 de ani, liderul conservator Sebastian Kurz a fost mandatat oficial cu formarea noului guvern al Austriei, după ce partidul său a câştigat alegerile legislative anticipate de duminica trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această etapă deschide calea lansării negocierilor pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, cea mai probabilă variantă fiind o alianţă între Partidul Poporului (OeVP), care a câştigat alegerile din 15 octombrie, şi Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), notează AFP.

Rezultatele oficiale ale alegerilor legislative anticipate din Austria au fost anunţate joi seară. OeVP a ieşit victorios cu 31,5% din voturi, fiind urmat de Partidul Social-Democrat (SPOe), al cancelarului în exerciţiu Christian Kern, cu 26,9% din voturi, şi de FPOe, cu 26% din voturi.

Sebastian Kurz are astfel şansa de a deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume. El a declarat vineri că doreşte să propună un „nou stil“ de guvernare şi a dat asigurări că va discuta cu toate partidele.

FPOe vrea neapărat Ministerul de Interne pentru a face alianţă cu OeVP.

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a dat asigurări la rândul său că va veghea la respectarea „intereselor Austriei“, mizând pe un „rol activ în construcţia europeană“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: