Condamnările Rusiei ale candidaturilor Ucrainei şi R.Moldova la UE arată „slăbiciunea” Moscovei, denunţă Kuleba

Condamnările Rusiei ale candidaturilor Ucrainei şi R.Moldova la UE arată „slăbiciunea” Moscovei, denunţă Kuleba

Sursş foto: EPA - EFE

Condamnări ale Moscovei, care denunţă o „acaparare geopolitică” vizând Rusia, în urma acordării Ucrainei şi Republicii Moldova a statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), „arată slăbiciunea acesteia”, denunţă sâmbătă Kievul, relatează AFP.

„Tot ceea ce-i rămâne Rusiei este să profereze aminenţări împotriva altor state după decenii de politici ratate, bazate pe agresiune, coerciţie şi lipsă de respect”, denunţă într-o postare pe Twitter ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

„Acest lucru nu face decât să slăbească Rusia”, consideră el.

Ministerul rus de Externe a denunţat vineri decizia Celor 27 de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la UE drept o manevră geopolitică împotriva Moscovei, în toiul invaziei vecinului ucrainean.

Această decizie „confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului CSI (Comunitatea Statelor Independente, din care fac parte mai multe foste republici sovietice) continuă activ cu scopul de a îndigui Rusia”, a denunţat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările