Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, într-o gospodărie din apropierea graniţei cu România

Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, într-o gospodărie din apropierea graniţei cu România

FOTO Arhivă

Bulgaria a raportat vineri primul caz de pestă porcină, autorităţile anunţând că au fost infectaţi şapte porci dintr-o gospodărie aflată în apropiere de graniţa cu România, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a anunţat că cele şapte animale infectate au fost depistate la o fermă din satul Tutrakanţi, din nord-estul ţării, iar testele au confirmat prezenţa virusului.

Instituţia a adăugat că toţi cei 23 de porci din sat vor fi sacrificaţi şi va fi instituită o zonă de carantină de 3 kilometri în jurul satului.

În România au fost raportate sute de cazuri de pestă porcină, începând din luna iunie, în timp ce China a anunţat la rândul ei cinci cazuri în ultima lună.

Bulgaria a construit în ultima lună un gard de-a lungul graniţei cu România, într-o încercare de a preveni accesul porcilor mistreţi care pot răspândi boala pe teritoriul său.

Cazurile din România au apărut la porci crescuţi în gospodării şi în ferme mici, dar şi la câteva ferme private mari.

În ultima săptămână a fost raportată apariţia bolii la cea mai mare fermă de creştere a porcilor din ţară, din Brăila, unde peste 140.000 de porci sunt sacrificaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările