Bulgaria i-a retras cetăţenia unui oligarh rus condamnat în SUA pentru fraudă

Bulgaria i-a retras cetăţenia unui oligarh rus condamnat în SUA pentru
fraudă

Omul de afaceri Serghei Adoniev (dreapta) bătând din palme la un eveniment sub ochii preşedintelui rus Vladimir Putin (centru) FOTO bivol.bg

Milionarul rus Serghei Andoniev, condamnat în Statele Unite pentru fraudă, a rămas fără cetăţenia bulgară în urma unei decizii a autorităţilor ţării vecine, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vestea cu privire la retragerea cetăţeniei bulgare în cazul lui Serghei Adoniev a fost dată de Radio Europa Liberă şi confirmată miercuri de Ministerul Justiţiei de la Sofia.

Potrivit Sofiei, Adoniev a rămas fără cetăţenia bulgară în luna mai a anului trecut, în urma unei notificări din Statele Unite, unde a fost condamnat pentru fraudă.

Serghei Adoniev, în vârstă de 57 de ani, a primit cetăţenia bulgară în 2008. El şi-a început activitatea în domeniul afacerilor cu o companie de import de fructe, după care a fondat compania de telefonie mobilă Yota. A vândut această companie miliardarului Alişer Usmanov, dar a rămas cunoscut ca pionierul tehnologiei 4G în Rusia. Averea sa era estimată la 800 de milioane de dolari în 2017.

Dornică să adere la spaţiul Schengen, Bulgaria a anunţat marţi că intenţionează să nu le mai permită străinilor să cumpere cetăţenia sa în schimbul unor investiţii. Paşaportul bulgar poate fi obţinut în schimbul unor investiţii cuprinse între 1 - 2 milioane de leva (circa 510.000 - 1.020.000 de euro), notează Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: