VIDEO Sute de mii de persoane au protestat din nou în Hong Kong. Biroul chinez, vandalizat. Poliţia a răspuns cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene

VIDEO Sute de mii de persoane au protestat din nou în Hong Kong. Biroul chinez, vandalizat. Poliţia a răspuns cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene

Act de protest în Hong Kong FOTO EPA-EFE

Protestatarii au aruncat cu ouă şi au vandalizat cu graffiti faţada biroului de legătură cu guvernul chinez la Hong Kong, duminică, în timpul unei noi manifestaţii masive în teritoriul semiautonom, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii au estimat că la protestul antiguvernamental au participat 430.000 de persoane.

Mii de manifestanţi purtând măşti au ajuns duminică pe strada pe care se află biroul de unde este reprezentat guvernul de la Beijing şi au vandalizat faţada clădirii.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor recalcitranţi.

De asemenea, unii manifestanţi au fost atacaţi cu bâtele de bărbaţi cu măşti. Printre persoanele agresate s-a numărat şi un journalist de la Stand News, care transmitea live pe Facebook.

Hong Kong este, de la 9 iunie, scena unor manifestări masive împotriva guvernului local pro-Beijing, proteste marcate sporadic de violenţe între contestatarii radicali şi poliţie. Mişcarea a pornit de la respingerea unui proiect de lege cu privire la autorizarea extrădărilor către China.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: