VIDEO Un ministru al Securităţii şi trei poliţişti, atacaţi cu cuţitul de doi presupuşi jihadişti

VIDEO Un ministru al Securităţii şi trei poliţişti, atacaţi cu cuţitul de doi presupuşi jihadişti

FOTO EPA-EFE

Ministrul indonezian al Securităţii şi trei poliţişti au fost grav răniţi joi, într-un oraş de pe Insula java, într-un atac cu armă albă comis de doi presupuşi jihadişti, transmite presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor imagini difuzate de presa locală, Wiranto a fost atacat cu cuţitul imediat după ce a coborât din maşină la Pandeglang, un oraş din provincia Banten.

Grav rănit, ministrul a fost dus de urgenţă la Spitalul Berkah, situat în apropiere.

Wiranto, în vârstă de 72 de ani, are „două răni adânci“, dar este conştient şi în stare stabilă, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului.

Alte trei persoane, un şef al poliţiei locale şi doi subordonaţi de-ai săi, au fost la rândul lor răniţi în acest atac comis de un bărbat de 31 de ani şi o tânără de 21 de ani. Toate trei sunt conştiente şi în stare stabilă, dă asigurări acelaşi purtător de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Indoneziene a confirmat incidentul, precizând că autorii lui, suspectaţi de apartenenţă la o grupare afiliată reţelei teroriste Statul Islamic, au fost arestaţi la locul faptei.

Acest atac intervine cu o săptămână înainte de ceremonia de învestire a preşedintelui Joko Widodo, reales în aprilie pentru un al doilea mandat la conducerea celei mai mari ţări musulmane din lume.

Wiranto este ministru al Securităţii din 27 iulie 2016. Numirea sa în acest post a fost criticată aspru de organizaţii pentru drepturile omului, care îi reproşează implicarea, în calitate de şef al forţelor armate, în represiunea sângeroasă din Timorul de Est.

Wiranto a fost inculpat de o comisie a ONU în legătură cu vărsarea de sânge petrecută la votul din 1999 pentru independenţa Timorului de Est, când circa de 1.000 de persoane au fost ucise. El neagă acuzaţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: