Un chinez aflat în carantină a alergat 66 de kilometri în propria locuinţă

Un chinez aflat în carantină a alergat 66 de kilometri în propria locuinţă

Foto AFP

Un chinez din oraşul Hangzhou, de lângă Shanghai, şi-a propus să îi motiveze şi pe ceilalţi cetăţeni aflaţi în situaţia lui, să facă mişcare chiar dacă sunt blocaţi în locuinţe. Oraşul în care acesta locuieşte este în carantină de pe data de 5 februarie, pentru a diminua răspândirea virusului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pan Shancu este un alergător pe distanţe lungi care adoră să facă sport, iar carantina nu îl opreşte să facă ceea ce îi place. Acesta ar putea câştiga cu uşurinţă o medalie pentru mişcare, reuşind să parcurgă 66 de kilometri în cerc chiar la el acasă, timp de 6 ore şi 41 de minute.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a postat pe reţelele de socializare filmuleţe cu dovada maratonului şi capturi de ecran cu aplicaţia pe care o foloseşte pentru a-i contoriza numărul de paşi.

“La început am cam ameţit, dar te obişnuieşti cu ameţeala după ce încerci de mai multe ori”, a declarat la telefon, pentru AFP, Pan Shancu.

Shancu nu este la prima “abatere“, bărbatul filmându-se în timp ce a alergat 30 de kilometri în baie, filmarea fiind transmisă LIVE pentru a-i motiva şi pe ceilalţi oameni aflaţi în carantină să facă mişcare.

“Sunt într-un grup online în care oamenii întreabă ce vrem să facem cel mai mult după epidemie“, a spus Shancu.

Se pare că oamenii vor să facă o sărbătoare, iar Shancu doreşte să alerge 100 de kilometri după terminarea epidemiei, de această dată afară, după cum a relatat bărbatul în timpul interviului acordat telefonic celor de la Agence France-Presse.

Partidul Comunist aflat la guvernarea ţării a lansat şi o campanie de informare cu sportivi olimpici pentru a-i încuraja pe oameni să rămână în formă, demonstrându-le că pot face mişcare folosind tot ce au la îndemână prin casă.

Atât scaunele, cât şi mesele sau alte obiecte de prin casă se pot utiliza eficient pentru a face exerciţii fizice, conform unui prospect online.

Oamenii apelează la tehnologie pentru a împărtăşi experienţele lor şi rezultatele obţinute în timpul lucrului de acasă.

Bilibili este o aplicaţie de video sharing pe care conţinutul video legat de fitness a crescut cu aproximativ 50% în perioada 23 ianuarie-5 februarie, comparativ cu săptămâniile anterioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: