Golf: Sute de terenuri ilegale de golf în China

Golf: Sute de terenuri ilegale de golf în China

Sute de terenuri de golf ilegale au apărut în China, după ce a fost dat un moratoriu pentru prezervarea terenurilor agricole, în 2004, ceea ce a iritat autorităţile din Beijing, care au anunţat sancţiuni grele împotriva responsabililor, anunţă presa oficială.

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit Indonezia

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit Indonezia

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,2 grade a s-a resimţit astăzi în provincia indoneziană East Nusa Tenggara, fără să provoace victime sau pagube materiale majore, a anunţat Institutul de meteorologie şi geofizică din Indonezia, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert

Un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert

Potrivit primului studiu comandat de guvernul indian, aproape un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert sau este în curs de deşertificare, informează AFP. Despădurirea şi supraexploatarea păşunilor explică în mare parte procesul de deşertificare ce afectează în primul rând nordul şi vestul Indiei, indică studiul întreprins de Centrul Aplicaţiilor în Spaţiu şi revista Current Science.

Sunt două elemente de mare interes. În primul rând autorul, general de aviaţie (r) şi profesorul universitar Qiao Lian, director al Consiliului pentru cercetări privind securitatea naţională şi membru al Asociaţiei chineze a scriitorilor, semnatarul unei cărţi celebre, „Războiul fără limite“, lucrare considerată drept esenţială pentru înţelegerea Chinei contemporane, a structurii programului său de restructurare a ambiţiilor internaţionale

acum 12 zile · comentarii (78)

Kim Jong-un are mania dispariţiei din viaţa publică pentru o perioadă de timp. De câte ori se întâmplă acest fapt, apar zvonuri despre sănătatea sa, care de cele mai multe ori se dovedesc a fi false. Chiar dacă Kim dispare definitiv, dinastia comunistă merge înainte datorită Beijingului care are tot interesul să nu aibă în coastă inamicii tradiţionali din sudul Peninsulei.

acum 27 zile · comentarii (8)

Francis Fukuyama este celebru pentru cartea sa despre Sfârşitul Istoriei, în care anunţa, la sfârşitul Războiului Rece, convergenţa generală a lumii la liberal democraţie, după prăbuşirea Zidului Berlinului şi dezintegrarea Uniunii Sovietice şi sfârşitul comunismului ca regim.

luna trecuta · comentarii (111)

Intrarea într-o nouă fază a crizei declanşate de coronavirus – revenirea valului doi al pandemiei în China, urcarea exponenţială a numărului de cazuri în Rusia şi trecerea vârfului curbei îmbolnăvirilor pentru statele europene cele mai afectate şi chiar pentru SUA – a permis o revenire mai aşezată la analiza motivului agresivităţii neobişnuite a Chinei şi abordărilor sale neuzuale în planul imaginii.

luna trecuta · comentarii (181)

Anunţul este oficial şi echivalent cu o explozie de mari proporţii: printr-un mesaj transmis Ambasadei americane de la Manila, Statele Unite au fost notificate de către guvernul Filipinelor despre intenţia de a pune capăt unui acord militar de importanţă strategică. Cu aceeaşi ocazie, americanii au fost anunţaţi că au la dispoziţie 180 de zile în acest sens.

acum 3 luni · comentarii (42)

Orientul Mijlociu a devenit o zonă precum erau Balcanii înainte de Primul Război Mondial. Balcanizare din Orient are rădăcini religioase care vin din istorie. Două planuri sunt evidente: lupta între suniţi şi şiiţi, dar şi concurenţa între şiiţi pentru supremaţia centrul religios central şiit, Najaf (oraşul sfânt  al şiiţilor situat în Irak) sau Qom (în Iran).

acum 8 luni · comentarii (57)

S-ar putea ca, după ziua de neobişnuit de intense violenţe de ieri în Hong Kong, guvernul central chinez să fie extrem de tentat să răspundă după „modelul Tienanmen“ de tristă amintire, lăsând în linia a doua forţele de ordine (poliţie şi unităţile speciale de intervenţie anti-demonstranţi) şi aducând în stradă unităţile armatei.

acum 9 luni · comentarii (48)

Economia chineză este din ce în ce mai dependentă de importurile de hidrocarburi pentru a putea face faţă creşterii sale industriale şi a consumului intern, motiv pentru care interesul său pentru regiunea Orientului Mijlociu, cunoscută pentru rezervele sale imense de petrol şi gaze naturale, este unul uşor de înţeles.

acum 11 luni · comentarii (3)

În provincia Xinjiang, din Vestul Chinei, există o minoritate etnică musulmană, turcică. Această grupare etnică este cunoscută sub numele de Uyghuri. Adesea, Guvernul Republicii Populare Chineze (RPC) a acuzat/ acuză minoritate musulmană de fanatism religios, dar şi de atentatele teroriste de pe teritoriul RPC.

acum 1 an · comentarii (23)

Recentele evoluţii dintre India şi Pakistan şi eliberarea vineri a pilotului capturat, Abhinandan Varthaman reprezintă o escaladare fără precedent de la războiul de frontieră din 1999. Dar episodul a mai relevat încă o dată joaca cu arma nucleară pe care o face Pakistanul la graniţa sa cu India în Kashmir.

acum 1 an · comentarii (4)