China, tot mai aproape să devina prima ţară din lume cu propria staţie spaţială. Un echipaj de trei astronauţi, trimis pe orbită

China, tot mai aproape să devina prima ţară din lume cu propria staţie spaţială. Un echipaj de trei astronauţi, trimis pe orbită

Cei trei astronauţi vor pleca pe orbită foto: China Xinhua News

Trimiterea celor trei astronauţi pe orbită, programată pentru joi, 17 iuni, este a treia din cele 11 misiuni necesare construirii staţiei spaţiale chineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trimiterea celor trei astronauţi este primul dintre cele patru zboruri spaţiale cu echipaj uman care vor finaliza staţia spaţială a ţării până la sfârşitul anului viitor, relatează Reuters, citată de Digi 24.

Astronauţii Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo vor pleca pe orbită la bordul navei spaţiale Shenzhou-12 din Jiuquan, în nord-vestul provinciei Gansu. Shenzhou-12 este a treia din cele 11 misiuni necesare construirii staţiei spaţiale a Chinei.

Echipajul Shenzhou-12 urmează să locuiască timp de trei luni pe Tianhe, un cilindru de 16,6 metri lungime şi cu un diametru de 4,2 metri.

„De data aceasta, misiunea este mai lungă şi nu numai că trebuie să configurăm modulul de bază – această „casă” în spaţiu - trebuie să efectuăm şi o serie de teste tehnice esenţiale”, a spus Nie Haisheng.

Conform sursei citate, misiunea Shenzhou-12 va fi cea de-a treia pentru Nie, a doua pentru Liu, în vârstă de 54 de ani, şi prima pentru Tang, în vârstă de 45 de ani.

În timpul misiunii Shenzhou-7 din 2008, Liu era cât pe ce să eşueze în misiunea sa de a ridica steagul Chinei pe naveta spaţială. A reuşit să deschidă uşa acesteia cu un levier, pentru că se blocase.

„Am trecut prin situaţii periculoase şi am avut câteva dificultăţi în acea misiune”, a spus astronautul.

Şi Rusia plănuieşte să-şi construiască o staţie spaţială proprie, dar aceasta nu va fi gata înainte de 2030.

Citeşte şi:

China vrea să scape de minerii de bitcoin. Unde s-ar putea muta aceştia, în căutare de energie ieftină

Ungaria a aprobat: Va dona Chinei un teren pentru a construi o universitate comunistă, cu secţie pentru spioni




 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările